Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Minor Constituents in Some Mammaj’s Milk
الناشر
Ain Shams University . Faculty of Agriculture . Department of Food Science
المؤلف
Hamzawi,Lotfy Fahmy Ali .
هيئة الاعداد
باحث / لطفي فهمي علي حمزاوى
باحث / لطفي فهمي علي حمزاوى
باحث / لطفي فهمي علي حمزاوى
باحث / لطفي فهمي علي حمزاوى
تاريخ النشر
1981 .
عدد الصفحات
100 p .
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
العلوم الزراعية والبيولوجية
تاريخ الإجازة
1/1/1981
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - الالبان
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 215

from 215

Abstract

The present study is conducted to furnish information about the chemistry of minor constituents of some mammal’s milk. Total milk proteins are obtained according to marier by adding trichloroacetic acid tO a final concentration of 12% ( about 1.3 ml 60% t a/5ml milk). Protein precipitates are washed several times with acetate buffer (ph 4.5) to remove lactose which interfers with the determination of sialic acids and n-acetyl-hexosamines. Whole acid caseIns are prepared from the skimmed milk of all species by acidifying 5.0 ml samples several times with acetate buffer (ph 4.5) to remove lactose completely .