Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Studies on Nutrition of Silk Worm Bombyx Mori L,
الناشر
Ain Shams University. Faculty of Agriculture. Department of Entomology,
المؤلف
Rezk, Madiha Abou-El-Makarem
هيئة الاعداد
باحث / مديحة ابو المكارم رزق
باحث / مديحة ابو المكارم رزق
باحث / مديحة ابو المكارم رزق
باحث / مديحة ابو المكارم رزق
تاريخ النشر
1974 .
عدد الصفحات
149 p.
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
علوم النبات
تاريخ الإجازة
1/1/1974
مكان الإجازة
جامعة عين شمس - كلية الزراعة - وقاية النبات
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 125

from 125

Abstract

The present work aims to study the effect of certain dietary constituents on the biology of the silk worm bombyx mori l., silk production and its technological properties. The results obtained show that soybean and ascorbic acid prove to have a slight effect on the durations of the larval and pupal stages. The presence of 0.5g of soybean or 90.0mg of ascorbic acid in the diet gives the highest number of emerged moths, the maximum longevities, the heaviest weight of moths of both sexes and the highest number of deposited eggs.